08.06.2016

European Photographer -arvonimi

Mukavia uutisia!!!
Minulle on myönnetty EP -arvonimi 12 kuvan mustavalkoisella lapsikuva-sarjalla. Kuvien lapset ovat iältään viidestä päivästä kuuteen kuukauteen. Sarjani avulla halusin myös tuoda esille että kuvaan voidaan tulla hyvinkin pienenä ensimmäisen kerran ja tämä on viime vuosina ollutkin yhä suositumpaa. Meillä on valmiudet luoda studioon pienokaisille mukavat olosuhteet esimerkiksi lämmittämällä studiota normaalia lämpöisemmäksi. Näin pienet mallit jaksavat poseerata pidempään sekä saamme myös heistä suloisia nukkuvia kuvia.

Mikä ihmeen EP?
FEP tarjoaa kansallisten jäsenjärjestöjensä jäsenille uuden eurooppalaisen valokuvaajien pätevyystutkinnon EP:n (European Photographer). Sen tarkoituksena on määritellä yleiseurooppalainen ammattivalokuvaajien osaamistaso. Hakijan tulee olla toiminut ammattivalokuvaajana vähintään kolmen yhtäjaksoisen vuoden ajan ja kuvaajan tulee täyttää tarvittavat teknisen osaamisen sekä ammatinharjoittamisen vaatimukset sekä ansaita elantonsa valokuvauksella.
EP pätevyystasoa voidaankin pitää eräänlaisena yleiseurooppalaisena valokuvaajan "ajokorttina".

Tämän EP-sarjan teko on ollut minulle ensimmäinen sarjaksi tehty työ, jossa projekti on samalla kouluttanut minua matkan varrella monellakin tapaa. On pitänyt kuvata paljon että joukosta löytyi ensin sarjalle perusrunko, johon sitten lähdin tekemään lisää sarjaan sopivia kuvia. Piti saada kuvia jotka luovat samalla yhtenäisyyttä sekä monipuolisuutta kuvien kesken. Kaikki kuvat ovat asiakastöitäni ja on todella mahtavaa todeta, että meillä Suomessa tehdään valokuvaustyötä joka istuu myös Eurooppalaiseen makuun. Tämä ei aina ole niin yksinkertaista sillä Suomalaisen valokuvaustyylin mittaaminen yleiseurooppalaisessa skaalassa on oma haasteensa. Esimerkiksi Suomalainen hääkuvaustyyli usein poikkeaa siitä kovasti ja ylioppilaskuvausperinne täydellisesti, koska sitä ei Euroopassa ole lainkaan.

Suuret kiitokset kuuluvat asiakkailleni jotka ovat tässä projektissa mukana ja ovat antaneet luvan kuvien käyttöön osana sarjaani. Kiitokset myös loistavalle kollegaverkostolle, Matti J Kalevalle ja Suomen Ammattivalokuvaajat ry:lle opastuksesta tämän sarjan syntyyn.

Nyt vain "uutta matoa koukkuun", lainatakseni kollegani onnitteluita! Nyt on tasan neljä vuotta aikaa saada valmiiksi seuraavalle portaalle (QEP) vaadittava sarja. Voin jo tässä vaiheessa vihjaista, että sen suunnittelu ja ensimmäiset kuvauksetkin ovat jo käynnissä :-)

Jaa julkaisu verkostossasi


<< Palaa takaisin

Varaa aika


Studiokuvauksen voit varata nettiajanvarauksena (avoinna 24/7). Mikäli nettiajanvarauksesta et löydä sopivaa kuvausaikaa kuvaajallesi, ole yhteydessä puhelimitse.

Varaa aika