16.01.2024

Pieni professori

Pieni professori

Leikki-ikäiset lapset


Vuosi vaihtui ja on aika startata vuoden ensimmäisellä blogikirjoituksellani. Tänään keskityn aiheeseen – leikki-ikäisten lasten kuvaaminen. Kuvatessani lapsia, pyrin aina tuomaan esiin heidän persoonaansa, käyttäen apuna heidän omia kiinnostuksen kohteitaan ja rekvisiittaa.

Lapsikuvaus on ainutlaatuinen mahdollisuus tallentaa lapsen kasvua ja kehitystä. Erityisesti leikki-ikäisten lasten kohdalla on tärkeää luoda kuvaustilanne, jossa he voivat tuntea olonsa mukavaksi ja rennoksi. Olipa kyseessä lempinukke, rakkaat palikat tai piirustusvälineet, ne tuovat kuvaan mukaan lapsen oman tarinan ja persoonan.

Pieni professori


Kerron teille esimerkin, joka jäi minulle erityisesti mieleen. Eräänä päivänä studiooni asteli 2-vuotiaan pojan äiti, jolla oli mielessään ihastuttava idea. Hän halusi ikuistaa poikansa kuviksi, joissa tämä olisi pienenä professorina – rauhallisena tutkijana, joka innostuu piirtämisestä, palikoiden rakentamisesta ja kirjoista. Tämä pohjalta lähdimme suunnittelemaan kuvausta.

Kuvauspäivänä studioon saapui pieni tutkija, joka oli pukeutunut valkoiseen kauluspaitaan. Hänellä oli mukanaan piirustuslehtiö ja värikyniä, jotka olivat hänelle tuttuja ja tärkeitä. Studiossa meillä oli odottamassa yllätys: pikkuruiset silmälasit ilman linssejä. Ne olivat uusi elementti, joka herätti pojan uteliaisuuden ja sai hänet pysähtymään juuri oikeaan kohtaan, johon olin valoni tarkasti asettanut.

Pieni tutkijamme ihastui silmälaseihin välittömästi. Hän sovitti niitä innoissaan, ja tämä hetki loi mahdollisuuden hauskaan ja spontaaniin kuvasarjaan. Hän näytti niin aidosti onnelliselta ja keskittyneeltä, että paras kuvaushetki oli lyhyt, mutta intensiivinen. Saimme nopeasti ”purkkiin” useita ihastuttavia kuvia.

Kuvankäsittelyllä lisää tarinaa


Kun koevedokset olivat valmiit, kävimme niitä huolella läpi ja valitsimme yhdessä äidin kanssa, sen täydellisen pääkuvan. Tässä kuvassa pieni professori on asettanut lasit kasvoilleen ja hänen ilmeensä on täynnä innostusta ja iloa.

Kuvankäsittelyn keinoin toin kuvaan suunnitelmaamme tukevaa tarinaa ja syvyyttä. Lisäsin taustalle liitutaulun, johon oli kirjoitettu laskutehtäviä – tämä loi vaikutelman, että poika on syventymässä opiskelemaan. Hänen eteensä pöydälle asetin visuaalisesti sopivia kirjoja, jotka täydensivät kuvan ”pienen professorin” teemaa. Lopputulos oli kuvitelma pienestä tutkijasta omassa elementissään, täynnä lapsenomaista uteliaisuutta ja viisautta.

Onnistuimme vangitsemaan pojan persoonan ja äidin näkemyksen hänestä täydellisesti. Kuvaan lisätyt elementit, kuten liitutaulu ja kirjat, eivät ainoastaan rikastuttaneet visuaalista tarinaa, vaan loivat myös syvemmän yhteyden pojan omien kiinnostuksen kohteiden ja hänen äitinsä näkemyksen välille.

Kuvaussession ja kuvankäsittelyn kautta saimme aikaan jotain erityistä – kuvan, joka ei ole pelkästään kaunis, vaan myös kertoo tarinan. Se ikuistaa pienen hetken pojan elämässä, jolloin hän oli omassa mielikuvitusmaailmassaan, tutkimassa ja oppimassa. Tämä kuva on nyt muisto, joka säilyy ja kertoo tarinaa vuosienkin jälkeen.

Tällaiset hetket muistuttavat myös minua, miksi rakastan työtäni valokuvaajana. Mahdollisuus työskennellä lasten kanssa, nähdä heidän ainutlaatuisuutensa ja ikuistaa se kuviksi, on palkitsevaa. Jokainen kuvaussessio on yksilöllinen matka, joka paljastaa jotain uutta ja ihmeellistä.

Jos sinäkin haluat ikuistaa lapsesi ainutlaatuisuuden ja luoda yhdessä unohtumattomia muistoja, ota yhteyttä. Yhdessä suunnittelemme ja toteutamme kuvaussession, joka heijastaa perheesi tarinaa ja lapsesi persoonaa.

Jaa julkaisu verkostossasi


<< Palaa takaisin

Varaa aika


Studiokuvauksen voit varata nettiajanvarauksena (avoinna 24/7). Mikäli nettiajanvarauksesta et löydä sopivaa kuvausaikaa kuvaajallesi, ole yhteydessä puhelimitse.

Varaa aika