10.01.2014

Passikuvan ammattilainen

Vuosi vaihtui ja uutta on ehditty elää reilu viikko. Joululoma oli ja meni, ei lunta eikä vilaustakaan joulupukin reestä...millä mahtoi tänä vuonna matkaansa taivaltaa??? Näin ovat erilaisia nämä vuodenvaihteet.

Passikuvakin, joka on järkkymättömästi pitänyt muotonsa, on saanut uuden toimitustavan. Tätä olemme yhdessä lupahallinnon kanssa harjoitelleet jo huhtikuusta 2013 lähtien. Edelleen osaan lupahakemuksista tarvitaan paperikuvat, näitä ovat mm. ajokortti ja viisumihakemukset. Sähköinen kuva kelpaa tällä hetkellä vain passi- ja henkilökorttihakemukseen. Meillä passikuvassa käyneet asiakkaat saavatkin molemmat. Silloin on käytössä 4 kpl paperikuvia ja sähköinen kuva toimitetaan välittömästi poliisin lupapalveluun, jossa se on 6kk voimassa. Tämä helpottaa asiakkaan asiointia. Voit käydä toisella paikkakunnalla kuvassa ja hakea esim. passia sitten omalta poliisilaitokselta. Kuva löytyy järjestelmästä sen tunnistenumeron avulla. Kätevää...

Vaikka yleinen ajatus omasta passikuvasta on karu, voi siihen valmistautua. Itse kuvaa ei ole lupa retusoida, mutta kukaan ei kiellä ehostamasta originaalia. Passikuvaan voi varata ajan samalle päivälle kampaamoajan kanssa. Eikä suoraan työpäivän jälkeeen välttämättä saada parasta lopputulosta. Uskallankin väittää että passikuvasta saadaan hyvä kuva, kun siihen hiukan valmistaudutaan.

Saimme Passikuvan ammattilainen -tunnuksen joka myönnetään kuvaamoille joilla tulee olla vähintään 99 prosentin onnistuminen sähköisesti tuotettuihin passikuviin. Suomen Fotokaupan Liitto sekä Suomen Ammattivalokuvaajat ottivat tunnuksen käyttöön. Nähdessään tunnuksen kuvaamon ovessa asiakas voi luottaa siihen, että liikkeestä saa laadukkaan passikuvan. Laatua myös valvotaan tunnuksen myöntämisen jälkeen pistokokein.

Jaa julkaisu verkostossasi


<< Palaa takaisin

Varaa aika


Studiokuvauksen voit varata nettiajanvarauksena (avoinna 24/7). Mikäli nettiajanvarauksesta et löydä sopivaa kuvausaikaa kuvaajallesi, ole yhteydessä puhelimitse.

Varaa aika