Valokuvaaja Anu Sundell

Anu Sundell VAT, MEAT, QEP

Olen Anu Sundell, muotokuvaaja Kokkolasta. Olen toiminut valokuvaajana omassa yrityksessäni Studio Sundellissa vuodesta 2007 lähtien. Koko sen ajan olen työskennellyt Mannerheiminaukiolla. Sitä ennen työskentelin valokuvausliikkeessä ja se herätti kipinän kuvaamiseen. Valmistin kuvia ja sain paljon kokemusta asiakaspalvelijana. Olin aitiopaikalla, kun siirryimme filmiajasta digikuviin. Tämä tausta on tärkeä voimavarani.

Valokuvaajan työssäni yhteistyö asiakkaideni kanssa on tärkeintä. Yhdessä teemme parhaan lopputuloksen, joka saa perheesi tarinan elämään. On ilo olla valokuvaajana mukana sinun ja perheesi elävässä tarinassa. Olen saanut seurata usein esikoisen kasvua ensi hetkistä rippi- ja valmistujaiskuvauksiin asti.

Kuvanvalmistajataustani ansiosta laadukkaan kuvatuotteen toimitus asiakkailleni, on luonnollisesti olennainen osa palveluani. Omassa kuvanvalmistuksessa voin taata lopputuloksen juuri sellaiseksi, kuin olen sen halunnut olevan. Muistoiksi, jotka säilyvät.

Koulutus

Aloitin ammattivalokuvaajan opinnot työn ohella monimuotokoulutuksena 2005. Opiskelin kaikkiaan 5 vuotta, ja suoritin tänä aikana kolme tasoa ammatillisia tutkintoja. Valokuvaajamestari minusta tuli vuonna 2021. Ammattivalokuvaukseen keskittyneessä oppilaitoksessa Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy:ssa opettajinani olivat mm. alan johtavat kouluttajat rehtori Matti J. Kaleva (SVLM, EMP, KteO) ja pääkouluttaja Tiina Puputti (SAVM, VEAT, VAT, KM).


Ammattitaidon kehittäminen

Olen Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n jäsen. Seuraan alaa ja kehitän osaamistani jatkokoulutuksilla, ammattilaisten valokuvakuvakilpailuihin osallistumalla ja omalla taiteellisella tuotannolla.

2018 QEP, Qualified European Photographer


Federation of European Photographers myöntää hausta QEP-arvonimiä, jota haetaan kahdentoista kuvan sarjalla, ja sen arvioi kansainvälinen ammattikuvaajista koostuva tuomaristo. Sain tämän arvonimen miljööperhekuvia esittelevällä sarjallani, joka on nähtävissä etusivulla.

2021 Läsnä, lähellä ja liikkeessä -muotokuvanäyttely


Viimeisin näyttelyni ”Läsnä, lähellä ja liikkeessä” oli päättötyöni valokuvaajamestarin opintoihini. Näyttely koostui miljööperhekuvista, perheistä jotka kantavat lapsiaan kantoliinoissa. Mukaan lähti neljä perhettä paikallisen kantoliinayhdistyksen kautta. Kuvasimme huhtikuusta marraskuuhun ajoittuvalla ajanjaksolla. Jokainen perhe sai esittää toiveensa, missä haluaisi tulla kuvatuksi. Halusimme myös kuvittaa kantoliinailun perusideaa ja tuoda sitä eri variaatioin esille.

Ammatillisen kehittymisen osalta tavoitteeni oli luoda kuvia, joissa kuvista välittyisi hetkellisyys, vaikka ne olivatkin tarkasti ohjattuja ja valaistuja. Löytää muotokuviini uutta ilmettä valitun kuvakulman ja sommittelun keinoin. Näyttelyn nimestä onkin rakentunut sloganmainen suunta omalle tekemiselle.

Tein näyttelyn yhteistyössä Tiina Puputti – valokuvakouluttaja-tutori, Anne Yrjänä - mentori, Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy, Finnfoto-Suomen Valokuvajärjestöt ry, Suomen Interfoto Oy, Nevertex Oy, Liinalapsi Oy, Mom´s Garden Oy kanssa.


Valo

Valo ja sen näkeminen on valokuvauksessa yksi suurimmista innostuksen lähteistäni. Sana "valokuvaus" kertoo kaiken olennaisen: tarvitaan juuri oikeanlaista valoa. Haluan nähdä sinut ja perheesi hyvässä valossa, jotta voin ikuistaa kuvaan elävän tarinanne.

Tervetuloa yhdessä luomaan valon taikaa!

Tie kohti ammattivalokuvaajan työtä ja yrittäjyyttä työn ohessa opiskellen:

  • Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy, Media-alan erikoisammattitutkinto, valokuvaajamestari MEAT 2021
  • Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy, Valokuvaajan ammattitutkinto VAT 2008
  • Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy, Kuvallisen ilmaisun perustutkinto KUI 2006
  • Kokkolan kauppaoppilaitos, tietojenkäsittelyn ammattitutkinto 2002
  • Kokkolan kauppaoppilaitos, liiketalouden perustutkinto, merkonomi 2001


Arvonimet

EP European Professional Photographer2016
QEP Qualified European Photographer2018

Meriitit

Vuoden SAVlainen, tunnustuspalkinto2013
Hetki Unelmaa -kuvaprojekti

Vuoden Muotokuvaaja 2. sija, lapsikuvasarja2008
Vuoden Muotokuvaaja 1. sija, lemmikkikuvasarja2011
Vuoden Muotokuvaaja 2. sija, lemmikkikuvasarja2011
Vuoden Muotokuvaaja kunniamaininta, lapsikuvasarja2015
Suomen Ammattivalokuvaajat ry Vuoden Muotokuvaaja -kilpailu

Vuoden Hääkuva 1. sija2008
Vuoden Hääkuva kunniamaininta, studiohääkuva2008
Vuoden Hääkuva kunniamaininta, studiohääkuva2010
Häät-lehden Vuoden Hääkuva -kilpailu

Vuoden hauskin hääkuva 1. sija2014
Häät ja Juhlat -lehden kilpailu

Näyttelyt

Kokkolan Kuvattaret, yhteisnäyttely2007, 2008, 2009, 2011
Kokkolan kaupunginkirjasto

Kokkolan Kuvattaret, yhteisnäyttely2009
Ylivieskan kaupunginkirjasto

Hetki Unelmaa -muotokuvanäyttely2011
Yhteisnäyttely Anne Yrjänän kanssa

Sukupolvien ketjussa -muotokuvanäyttely2018
Kokkolan kaupunginkirjasto

Sukupolvien ketjussa -muotokuvanäyttely2018
Ylivieskan kaupunginkirjasto

Läsnä, lähellä ja liikkeessä -muotokuvanäyttely2021
Galleria Artista, Kokkola


Varaa aika


Studiokuvauksen voit varata nettiajanvarauksena (avoinna 24/7). Mikäli nettiajanvarauksesta et löydä sopivaa kuvausaikaa kuvaajallesi, ole yhteydessä puhelimitse.

Varaa aika