Hääkuvaus

Hääkuvaus studiossa ja miljöössä

Hääjuhla on suuri juhla ja kuvat ainoa siitä jäävä muisto. Hääkuvaus voi olla myös pieni tarina, joka taltioidaan kuvakirjan muotoon. Tarina, johon voi palata aina uudelleen. Suunnitellaan yhdessä miltä teidän tarinanne näyttäisi.

”Hei me mentiin naimisiin - ilon ja onnen tarinoita, meillä ja muualla.”

Hääkuvaus on syytä varata kuvaajalta, jonka kuvaustyyli miellyttää eniten. Kuvaus on aina yhteistyötä kuvaajan ja parin kesken, joten ennakkoon pidetty kuvauspalaveri vie itse kuvausta jo reilusti eteenpäin. Palaverissä tutustumme toisiimme ja tutkimme tyyliä millä kuvaus olisi parasta toteuttaa. Onko paikkana studio tai yhdessä suunniteltu kuvausmiljöö. On paljon helpompi tulla kuvaajan luokse, kun tuttavuus on jo olemassa. Ammattikuvaajalla on paljon kokemusta hääpäivän kulusta ja hän osaakin antaa vinkkejä, joita on hyvä ottaa huomioon hääkuvauksen suunnittelussa.

Valitsit sitten studiohääkuvan tai miljööhääkuvan, tavoitteena on tuottaa teille monipuolinen kuvasarja, josta on mahdollista tehdä erilaisia kuvatuotteita. Kuvaaja ohjaa teitä kuvauksessa ja etsii parhaat kuvakulmat ja asennot. Parin kanssa yhdessä suunnitellun kuvaustyylin lisäksi, on hyvä sisällyttää sarjaan myös klassisia aikaa kestäviä kuvia. Kuvia joilla on rakas tilaus isoäidin piirongin päälle kertyvään ryhmään.

Palvelumme on tuottaa teille valmiita, viimeisteltyjä kuvatuotteita. Pohjukekuvien lisäksi valikoimaamme kuuluu laminoituja valokuvatauluja, canvastauluja kotinne seinää koristamaan tai koko tarinan kertova kuvakirja. Arkistoimme kaikki kuvat ja niistä on mahdollista teettää erilaisia kuvatuotteita myös myöhemminkin.
Hääkuvaus studiossa

Studiokuvaus tehdään usein hääpäivänä ennen vihkimistä. Silloin kampaus ja meikki ovat juuri tehtyjä ja edustavimmillaan kuvassa. Voimme viilentää studion kesän hellepäivinä mukavan viihtyisäksi ja kun kuvaukselle varataan kiireetön hetki, ehditään rauhassa välillä pitää myös taukoa. Koska hääpäivä on usein hyvin tiukka aikataulultaan, se kannattaa suunnitella siten, että päivästä ehtisi myös nauttia.

Suosittelemme, että kuvaukselle varattaisiin kaksi tuntia ennen vihkimistä siirtymäaika huomioonottaen. Varsinainen kuvausaika on tosin lyhyempi mutta näin varmistetaan riittävä liikkumavara aikataulussa, jos jossain valmisteluvaiheessa menikin enemmän aikaa.


Hääkuvaus miljöössä

Miljööhääkuva on parhaimmillaan, kun se tehdään toisena päivänä kuin hääpäivänä. Parhaimpia vaihtoehtoja ovat olleet harjoituskampauspäivän ilta tai häiden jälkeinen maanantai, jolloin vaatteita ei tarvitse enää varoa. Näin pääsemme kuvaamaan useammassa paikassa ja pehmeässä kauniissa iltavalossa.

Miljöökuvaukseen on syytä varata myös pari apukättä mukaan. Vaikka kuva saattaa näyttää spontaanilta hetkeltä, sisältää se usein hyvinkin paljon ennakkoon asettelua ja rakentamista. Joku suoristaa morsiamen puvun helmaa, joku kuorii takin hänen harteiltaan ja juuri ennen kuvan ottoa yksi tuo morsiuskimpun. Miljöökuvaukset parhaimmillaan tuottavatkin koko kuvausryhmälle hauskoja muistoja hääparin alkutaipaleelta, joihin on mukava palata kuvia katsellessa.

Meillä on kokemuksen kautta lukuisia vinkkejä ja vakiintuneita käytäntöjä eri kampaajien ja kukkakauppojen kanssa. Näin kustannukset eivät nouse kohtuuttomasti, vaikka kuvausta ei tehtäisikään varsinaisena hääpäivänä. Lisäksi, meillä aina varataan miljöökuvaukselle varasuunnitelma. Ammattilainen ei koskaan tee kuvaussuunnitelmaa hyvän kelin varaan, vaan sadekelin varalle on tarjolla aina joko studio tai muu yhdessä suunniteltu sisämiljöö.

TyönäytteetVaraa aika


Studiokuvauksen voit varata nettiajanvarauksena (avoinna 24/7). Mikäli nettiajanvarauksesta et löydä sopivaa kuvausaikaa kuvaajallesi, ole yhteydessä puhelimitse.

Varaa aika